Menu
1

Hout Werk Plaats

verbindt mensen rondom ambacht

2

Hout Werk Plaats

in het Re-creatie atelier

3

Hout Werk Plaats

workshops op aanvraag

Hout Werk Plaats

De Hout Werk Plaats op De Heygraeff is een initiatief van ontwerper Robin Weidner. Het is een plek die mensen met elkaar verbindt rondom ambacht: het plezier van het maken. Robin ontwikkelde een modulair systeem dat boren en zagen mogelijk maakt voor zowel mensen met een verstandelijke- en lichamelijke beperking als voor kinderen die nog nooit met dit gereedschap hebben gewerkt. Door de hulpmiddelen worden verschillen overbrugt en mensen dichter bij elkaar gebracht. Het maakproces zorgt ook voor meer verbondenheid met de eindproducten: houten speelgoedzoals dieren, puzzels, knikkerbanen, en auto’s.

De activiteiten in de Hout Werk Plaats worden aangeboden als dagbelevingsactiviteit voor cliënten of als workshops aan schoolkinderen, campinggasten of andere genodigden. Door corona zijn de mogelijkheden nog beperkt.

Tot mei 2022 blijft Robin Weidner betrokken bij de Hout Werk Plaats. Hij werkt met cliënten zowel in de Hout Werk Plaats als op de woningen en geeft introductielessen aan begeleiders.

Interesse in een workshop? Stuur dan een mailtje aan: re-creatie@reinaerde.nl