Menu
1

Maidie van den Bos

bereidt een smakelijke kerstboomsiroop, het Woud&Berg landschapsparfum en spar verzorgingsproducten

2

5 - 6 januari 2023

‘Oh Sparrenboom’ inloop workshops en demonstraties op De Heygraeff

3

Kerstbomen worden van stam tot piek verwerkt

in samenwerking met theeschenkerij Eldorado

Proef en ruik je kerstboom terug

In dit sociale zero-waste project van ontwerper Maidie van den Bos krijgt een aantal kerstbomen gekweekt door Theeschenkerij Eldorado in Woudenberg een compleet tweede leven. Bewoners uit Woudenberg en omgeving doneren hun bij Eldorado gekochte kerstbomen na de feestdagen aan De Heygraeff. Bewoners van de Heygraeff halen op 4 januari de kerstbomen op tijdens een feestelijke parade met de huifkar van Kampeerboerderij ’t Boerenerf.

Kerstbomen worden van stam tot piek verwerkt

Tijdens destilleer- en brouwdagen op 5 en 6 januari van 9.30 uur tot 17.00 uur worden de gedoneerde bomen door Maidie van stam tot piek verwerkt tot het Woud&Berg landschapsparfum, kerst-boom siroop, en spar verzorgingsproducten. Een zinnenprikkelende ervaring voor bewoners van De Heygraeff en iedereen uit Woudenberg en omgeving die nog even wil komen nagenieten aan het einde van de kerstvakantie.

Maidie deelt haar specialistische kennis over al wat groeit en bloeit. Je kunt meehelpen met het knippen van de takken van de bomen, het schillen van de bast, het snipperen van de naalden en het vullen van de ketel. Gewoon meegenieten van de geuren die vrijkomen of proeven van de kerstboom siroop mag natuurlijk ook.
De inloop workshops voor jong en oud zijn vrij toegankelijk.


locatie: De Heygraeff, De Heygraeff 3, 3931 MK Woudenberg