Menu
1

Re-creatie Zomer workshops op De Heygraeff

plukwandeling en ecoprinten op je eigen t-shirt

2

Re-creatie zomer workshops op De Heygraeff

Houten speelobjecten of bankjes maken in de Houtwerkplaats

Re-creatie zomer workshops 2023

Op De Heygraeff in Woudenberg zijn kunstenaars en ontwerpers te gast. Zij geven deze zomer speciale workshops. Hergebruik en respect voor de natuur staan daarbij centraal. Zo komen de zorg voor mens, materiaal en omgeving samen op één plek.

Op zoek naar een creatieve activiteit tijdens de zomervakantie? Dagje naar het Henschotermeer combineren met een bijzondere workshop? Sta je op een camping of woon je in de buurt en ben je op zoek naar een leuke activiteit? Kom dan deze zomer naar De Heygraeff in Woudenberg! Iedereen is van harte welkom.

Aanmelden:
Aanmelden voor workshops kan per mail: re-creatie@reinaerde.nl. Deelname is gratis.

Programma:
Bekijk hier het programma.
Bekijk de folder


Workshop ‘Hout Werk Plaats’

Ontwerper Robin Weidner ontwikkelde een modulair systeem dat boren en zagen mogelijk maakt voor zowel mensen met een beperking als voor kinderen die nog nooit met dit gereedschap hebben gewerkt. Zo maken
zij hun eigen houten speelgoed. Volwassenen maken bankjes voor De Heygraeff en leren zo hoe je zelf een houten bankje kunt maken.


Workshop ‘Papierlandschappen’

Kunstenaar Krisztina Czika geeft een tweede leven aan de oud papierstroom op De Heygraeff. In haar workshops ontdek je het sociale en rustgevende aspect van het werken met papierafval. Laag voor laag maak je landschappen van papierpulp. Ontspanning gegarandeerd!


Plukwandeling & Ecoprinten

Ontwerper Maidie van den Bos start met een gezellige plukwandeling waarbij je leert kijken naar details uit de natuur met een kunstenaars-oog. Zij vertelt over de sensorische route op De Heygraeff.

Vervolgens leer je ecoprinten door afbeeldingen van de geplukte planten te hameren op stof. Dat kan gezamenlijk, maar ook op een door jezelf meegebracht wit kledingstuk.


Workshop ‘Maak je eigen landschapsparfum’

Deze workshop in twee dagdelen start met een wandeling onder leiding van ontwerper Maidie van den Bos, waarbij je de ingrediënten voor je parfum gaat verzamelen op het terrein van De Heygraeff. Je leert hoe je je eigen parfum kunt maken, door middel van stoom destilleren en enfleurage met de heerlijke geuren van planten en bloemen uit de omgeving. En natuurlijk krijg je na afloop je eigen parfumflesje mee!


Jamsessies

Vuur mogen we niet meer maken in de zomer, maar muziek natuurlijk wel in de vuurtent die is gemaakt door kunstenaar Yasser Ballemans. Speel, zing of geniet mee van de mooiste klanken samen met bewoners op De Heygraeff. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen om mee te doen.

Re-creatie Zomerverkoop
Elke vrijdag van 10.00 - 14.00 uur van 7 juli t/m 1 september verkopen we zomerse recreatieve artikelen van De Kringloopwinkel Woudenberg. Iedere week is er een nieuw aanbod. Je kunt ons vinden naast de parkeerplaats voor de slagboom.

Algemene informatie
Alle workshops vinden plaats in een tent of in het Re-creatie atelier op De Heygraeff. Deelname is gratis.
Adres: Reinaerde De Heygraeff, De Heygraeff 3, 3931 MK, Woudenberg

Kom bij voorkeur lopend of op de fiets. Er is parkeergelegenheid voor deelnemers aan workshops op het terrein.