Menu
1

Gastatelier in portiersgebouw

Woon- en werkplek op zorgterrein

De oude portierswoning op De Heygraeff is de werk- en verblijfsplek van de ontwerpers en kunstenaars die te gast zijn op De Heygraeff.


Karakteristieke gastenverblijf
Dit karakteristieke gastenverblijf is opgedeeld in meerdere woon- en werkruimten, een keuken, een slaapkamer met tweepersoonsbed, en eigen sanitair. Het is ook geschikt voor verblijf van kunstenaarduo’s en voor presentaties op kleine schaal.Werkplek
Als een ontwerper of kunstenaar groter werk wil produceren, dan kan in overleg ook de groene buitenruimte op het terrein worden gebruikt. In het hoofdgebouw op het terrein is beperkt extra ruimte beschikbaar.De Heygraeff
Op De Heygraeff wonen 166 mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking die 24-uurs zorg nodig hebben. Zij krijgen een zinvolle daginvulling in een beschutte omgeving van het instellingsterrein. De Heygraeff ligt middenin een recreatiegebied in de nabijheid van veel bos, Landgoed Den Treek en het Henschotermeer, agrarische gebied, diverse campings en vakan­tieparken. De dorpskern Woudenberg ligt drie kilometer verderop.

De portierswoning
De portierswoning is een gemeentelijk monument. De woning hoorde bij huize ‘De Heygraef’ en werd in 1916 gebouwd in opdracht van de toenmalige burgemeester van Woudenberg. ‘De Heygraef’ was een buitenplaats die in 1966 in gebruik werd genomen als tehuis voor chronisch zieken en bejaarden. De bouwstijl is typerend voor kleinere gebouwen op buitenplaatsen in deze streek. De eerste bewoner was de portier en chauffeur van de burgemeester. De laatste bewoner was een wethouder van Woudenberg. Daarna is het in gebruik geweest als kantoor en dagbestedingsruimte.