Menu
1

Dirk van Lieshout

oktober t/m december 2020

Snoezelkar en kleurenplafond

Kunstenaar Dirk van Lieshout werkte op de Heygraeff vanuit een groot tijdelijk atelier in het hoofdgebouw. Vanuit een fascinatie voor lichtspel, de werking van kleur, en de invloed van kleur op zintuiglijke ervaringen maakte Dirk schetsen in aquarel. Ook maakte hij prototypes als maquette.

Dirk gaf kleur aan de Heygraeff door twee bijzondere voertuigen te bouwen. Hij bouwde eerst een mobiele snoezelkar van gerecycled materiaal. Het onderstel van een oud bed werd door de Adaptatiewerkplaats gedoneerd. Een bakker uit Spakenburg bracht met een vrachtwagen gratis een grote partij wilgentenen. Janco Albers, een cliënt van Dagcentrum De Regenboog maakte samen met begeleidster Angelique de Wever een matrashoes-ontwerp, geïnspireerd op de natuur.
Op de woningen Boog 2 en 10 werd de snoezelkar met succes uitgeprobeerd.


Onder invloed van het zonlicht ontstaat een veranderend kleurenspel in én buiten de snoezelkar.

Er werd een trekhaak aan de kar bevestigd, zodat deze kan worden voortgetrokken met een duofiets. Dirk reed ermee naar het centrum van Woudenberg.

Re-creatie Reinaerde 'Kleurenvanger' from Dirk van Lieshout on Vimeo.

De kleurrijke snoezelriskja die Dirk vervolgens bouwde veroorzaakt dezelfde kleureffecten.

Tenslotte maakte Dirk in samenwerking met groendiensten Reinaerde een ‘kleurenplafond’, een kleurrijke toevoeging aan de groene buitenruimte van de Heygraeff.

Meer informatie over Dirk van Lieshout: dirkvanlieshout.com