Menu
1

Floor Hofman

oktober 2022 t/m mei 2023

Bewoners portretteren hun eigen woonomgeving in een video documentaire

Documentairemaker Floor Hofman gaat samen met bewoners op De Heygraeff een videodocumentaire maken. Tijdens haar vooronderzoek dit najaar hebben bewoners zelf al de camera ter hand genomen, met meer of minder succes. ‘Cameravrouw’ Monica was hartstikke trots dat ze zelf kon filmen met een tablet die aan het tafeltje van haar rolstoel werd bevestigd. Floor heeft leren meebewegen met wat bewoners haar aanreikten. Ze heeft ideeën moeten laten varen, maar is ook verrijkt door de blik van de bewoners. ‘Ontleren’ wordt het thema van de film. Het loslaten van aannames is iets wat begeleiders dagelijks moeten doen. En misschien is dat wel het belangrijkste wat bewoners ons kunnen laten zien, met of zonder camera. De film van Floor beleefd een heuse filmpremière op De Heygraeff en zal daarna op meerdere plekken worden vertoond.

Floor Hofman is documentairemaker, ontwerper en gepassioneerd interviewer. Ze co-creëert met verschillende culturele en sociale groepen om verhalen te vertellen. De verhalen zijn klein en persoonlijk en werpen een licht op dat wat gewoon lijkt en daarom over het hoofd wordt gezien. Tegelijkertijd gaan ze in op grotere sociaal-culturele thema's.

In de documentaire ‘Schatten van Woensel-West’ (2018) liet Floor tien kinderen uit de wijk Woensel-West in Eindhoven hun eigen wijk filmen en dat wat voor hen belangrijk is. In de documentaire ‘Starting points' (2019) portretteerde ze een sociale woningbouwgemeenschap in Taiwan. De films van Floor worden vertoond op filmfestivals in binnen- en buitenland.

documentaire ‘Starting points' (2019)

documentaire ‘Starting points' (2019)

documentaire ‘Schatten van Woensel-West’ (2018)

documentaire ‘Schatten van Woensel-West’ (2018)

Meer info: https://floorhofman.com/