Menu
1

Maidie van den Bos

Sensorische beleving van het landschap

2

Maidie van den Bos

Sensorische beleving van het landschap

3

Maidie van den Bos

Sensorische beleving van het landschap

Sensorische beleving van het landschap

Gastontwerper Maidie van den Bos richt zich op de beleving van het landschap op en rond De Heygraeff in verschillende workshops die zij tijdens het Re-creatie zomerprogramma heeft geïntroduceerd.
Daarnaast werkt zij aan een vervolgopdracht waarin ze onderzoekt hoe bloemen en planten op de Heygraeff nog meer kunnen bijdragen aan de sensorische beleving en daarmee ook een bron kunnen zijn voor toekomstige workshops.

In de workshop 'Gardens against rage' deelt Maidie tijdens een rondwandeling haar kennis over alles wat groeit en bloeit op De Heygraeff. Vervolgens toveren deelnemers prachtige afbeeldingen van geplukte planten en bloemen tevoorschijn met een hamer. Door te hameren op geplukte plantmaterialen die zorgvuldig tussen stoffen doeken zijn aangebracht laten planten super gedetailleerde en kleurrijke prints achter.
Ben je boos over klimaatverandeing? Dan is dit de manier om je af te reageren, met een positief resultaat, want de natuur laat het tegenovergestelde zien van vernietiging.
In de workshop ‘Maak je eigen parfum’ leert Maidie hoe je je eigen parfum kunt maken met planten en bloemen uit de tuinen van De Heygraeff: kalmerende, stressverlagende kruiden zoals lavendel en rozemarijn, en frisse geuren van kattenkruid, hortensia, geranium en verschillende bloemen uit de pluktuin. Uit de bloemen distilleert Maidie een kussenspray voor een kalmerend slaap, en de gewonnen essentiële olie wordt met verschillende tincturen tot persoonlijke parfums vermengd.

Tenslotte maakt Maidie tijdens de proeverij ‘Cocktails uit de natuur’’ de bijzonderste non-alcoholische cocktails met lokale flora.
Meer info: foretatelier.com