Menu
1

Maidie van den Bos

april t/m juni 2021

Maidie van den Bos

Met haar 'Forêt Atelier' richt ontwerper Maidie van den Bos zich vooral op de sensorische beleving van het landschap op en rond De Heygraeff. Ze maakt een meubel voor een mobiele sensorische ervaring waarmee ze over het terrein van De Heygraeff en langs de woningen kan rondtoeren. Via de TD kreeg ze de wielen van een oud bed die vervolgens in de Adaptatiewerkplaats op een frame uit een oude inboedel van het Kruitvat werden gelast.


Met een op maat gemaakt stoomdestillatie systeem, een bloemenpers en enfleurage frames kan Maidie van lokale flora producten maken zoals massage olie, limonades, mocktails (0% alcohol), thee en eetbare wolken (!). Bewoners, begeleiders en verwanten kunnen elke dag even langskomen om te proeven, te ruiken en te voelen. Het moet elke dag een klein feestje zijn voor de bewoners, die als ze een wandeling maken zo het landschap door Maidies ogen kunnen ervaren. Voor de ontwikkeling van de producten wil Maidie samenwerken met diëtisten en fysiotherapeuten van Reinaerde.


Maidie van den Bos wil toewerken naar het ontwerp van een ‘sensorische tuin’. Als de mogelijkheid ontstaat om op jaarlijkse basis een bloeischema samen te stellen, kan dat resulteren in een productlijn op basis van lokale flora die met hulp van de Reinaerde dagbesteding geproduceerd kan worden. Een deel hiervan kan worden gebruikt door bewoners en begeleiders, maar ook als (relatie)geschenken aan de buitenwereld worden gepresenteerd.

Maidie van den Bos groeide op in Doorn onderaan de Utrechtse Heuvelrug. In haar werk speelt het landschap een grote rol. Met haar ‘Bloesembar’ maakt ze van bloemen, kruiden en bladeren botanische siropen voor limonades, cocktails en ijs. Een zestien meter hoge kerstboom die bij het stadhuis in Rotterdam stond werd door haar van stam tot piek hergebruikt en verwerkt tot duizend liter siroop, vijfhonderd flessen champagne, kistjes en onderzetters.

Meer info: foretatelier.com