Menu
1

Re-creatie Kiosk

Overtreders W

2

Overtreders W

Kiosk en alternatieven voor een omheining

Aan het ontwerpersduo Overtreders W (Reinder Bakker en Hester van Dijk) werd een aparte opdracht uitgeschreven. Hen werd gevraagd om de afvalstromen op De Heygraeff in kaart te brengen en een voorstel te ontwikkelen wat hiermee kan gebeuren in relatie tot de recreatieve omgeving. Zij ontwikkelden een visie op het hek rondom De Heygraeff. Een hek dat noodzakelijk is voor de veiligheid en het vrij bewegen van cliënten op het terrein, maar ook erg onvriendelijk toont.

Zo zou met oude bakstenen een stukje slangenmuur gecreëerd kunnen worden, een muur die door de vorm een microklimaat krijgt, een warme snoezelplek. Andere alternatieven zijn: een kweekmuur en een hek in de vorm van een klein souvenirstalletje met Heygraeff producten.

Daarnaast ontwierpen ze een kleine kiosk voor De Heygraeff. In de vitrine van de kiosk worden producten getoond die worden gemaakt op De Heygraeff, zoals bijvoorbeeld de gerecyclede houten objecten die ontstaan in de Hout Werk Plaats die ontwerper Robin Weidner heeft opgezet. De gevelbekleding van de kiosk bestaat uit gerecyclede plastic tegels. Een geïntegreerd bankje zorgt voor een beschutte plek in de buitenruimte. Het is al snel uitgegroeid tot een fijn plekje waar cliënten en begeleiders even kunnen zitten. De kiosk is geplaatst tegenover het Hoofdgebouw.

Meer info: overtreders-w.nl