Menu
1

Yasser Ballemans

juli t/m september 2021

2

Yasser Ballemans

juli t/m september 2021

Vuurtent en Groetplaats 'Het Vlaggenstation'

Kunstenaar Yasser Ballemans is geïnteresseerd in de rol van kunst bij rituelen. Ornamenten en versieringen komen vaak terug in zijn werk. Wat betekent vrije tijd, spel en recreëren op en rond De Heygraeff? vroeg hij zich af. Hij ging kamperen bij de buren en deed veldonderzoek op de campings in de omgeving van woonlocatie De Heygraeff ligt. Op zoek naar nieuwe verbindingen tussen De Heygraeff en de recreatieve omgeving.

Kun je aan de drukke weg die langs De Heygraeff loopt ook recreëren? Yasser maakte schetsen voor een ‘zwaaitribune’. Er is nu al een locatie waar bewoners graag kijken naar het verkeer. Vooral vrachtwagens zijn favoriet.
Ook plaatste Yasser een ‘vuurtent’ op het terrein waarin hij jamsessies wil organiseren met muziekinstrumenten van gerecyclede materialen.Er wordt wel gezegd dat je het niveau van een beschaving kunt aflezen aan hoe we met de aller kwetsbaarsten omgaan. Omdat er op De Heygraeff goed voor kwetsbare mensen wordt gezorgd, leek het Yasser passend om het management team van De Heygraeff tijdens een workshop te vragen om zich kwetsbaar op te stellen en hun ziel te kleien. Omdat je je ziel op je gevoel zoekt kleiden ze hun ziel blind. Iedereen ging geconcentreerd met de opdracht aan de slag. Daarna maakten ze een sokkel voor hun creatie. Nu nog een goed plekje vinden op De Heygraeff voor dit 'Soul Search Museum'.


Meer info: yasserballemans.nl